Duurzaam inkoopbeleid
Van der Valk Breda streeft naar een duurzaam inkoopbeleid. Leveranciers en de rest van de markt wordt hierbij gestimuleerd om deze duurzame aanpak op te volgen. De inkoopafdeling houdt nauwkeurig in de gaten of er voor producten met milieukenmerken gekozen kan worden. De keuken houdt vooral erg veel rekening met duurzame producten. Er wordt hier voornamelijk gekeken naar bio-gecertificeerde- en streekproducten.

 

MVO Beleid
Het maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt dus nageleefd door de ingekochte producten te selecteren op milieukenmerken. Mede hierdoor krijgen gasten bijvoorbeeld minder milieubelastende gerechten voorgeschoteld. De streekproducten en bio-gecertificeerde producten drukken de milieubelasting in de keuken.

 

Doel
Het doel van het Hotel Breda Princeville is een goede prijs kwaliteit verhouding te kunnen bieden aan de gast. Het hotel probeert daarnaast minder milieubelastend en duurzaam te zijn zonder de prestaties te compromitteren. Dat is een uitdaging. Het CO2 probeert teruggedrongen te worden door de streekproducten te serveren. Bovendien heb je een hoge controleerbaarheid op deze producten, omdat men weet waar het exact vandaan komt.

 

 

 

Richtlijnen

Minimaal eens in het jaar komen verscheidene vestigingen van Van der Valk bijeen om het inkoopbeleid efficiënter en innovatiever te maken.

Inkooprichtlijnen

 • Terugbrengen van het gebruik van milieubelastende bestanddelen zoals bij :
   • Milieuvriendelijke verven met Europees Ecolabel, Milieukeur, NF environment of natuurverven
   • Brandblussers met het keurmerk Milieukeur
 • Beperken van verpakkingsmateriaal d.m.v. minimaliseren van monoverpakkingen bij o.a. het ontbijtbuffet
 • Voorkeur geven aan lokale leveranciers, leveranciers die duurzame goederen leveren of leveranciers met wie een duurzaamheidsverklaring is ondertekend.
 • Beperken van restafval door het scheiden van afvalfracties (papier, kartons, glas, KGA, cartridges en toners, en blik )
 • Energiebesparende maatregelen toepassen door energie-efficiënte verlichting in te kopen, zoals LED, PL, TL en spaarlampen (in tegenstelling tot halogeen en gloeilampen). Tevens wordt energie-efficiënte apparatuur ingekocht met een A-label
 • Bij aanschaf van nieuwe apparatuur wordt voorkeur geven aan energiezuinige en waterbesparende apparatuur