Green Key "Goud"

Wij hebben goud! Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

Wat doen wij in ons hotel hiervoor? 

Hotelsleutel
Een hotelkamer wordt pas verwarmd of gekoeld zodra u als gast uw hotelkamersleutel in de energy saver doet, deze vindt u in de hotelkamer.
Wanneer u deze kaart uit de energysaver haalt, zal ook alle verlichting uitgaan.

Hotellinnen
Het linnen dat wordt gebruikt voor het opmaken van de bedden wordt om de drie nachten in plaats van om de nacht verwisseld, hierdoor wordt er minder gewassen en is het minder schadelijk voor het milieu.
Ook proberen wij de hoeveelheid handdoeken die naar de wasserij gaat te verminderen. Doormiddel van een kaart in de badkamer wordt de gast gevraagd de handdoek op de grond te leggen wanneer deze moet worden verwisseld.

Verlichting
Er wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van led verlichting. Led verbruikt minder energie dan traditionele verlichting, bevat geen schadelijke stoffen en is gezonder omdat er  geen uv-straling vrijkomt. Verder is led verlichting minder brandgevaarlijk en dus veiliger.

Water
Onze kamers zijn voorzien van waterbesparende douchekoppen.

Schoonmaak
Wij werken samen met een extern schoonmaakbedrijf. Zij doen er alles aan om het milieu te sparen, door middel van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Afvalscheiding
Naast het scheiden van glas, papier/karton, plastic en restafval, scheiden wij ook al onze etensresten in een zo gehete swill bak. Swill is een Engelse term die staat voor niet geconsumeerde delen van de maaltijden. Ons swill afval, wat bestaat uit etensresten, wordt via een zogenaamde storttafel onder druk in een ondergrondse opslagtank gepompt. Deze tank wordt leeggehaald en verder verwerkt tot biogas. 
Ook scheiden wij kaarsvet, cartridges, klein chemisch afval, bouwafval, tuinafval en vetten. De achterliggende gedachte achter afvalscheiding is dat het afval gerecycled kan worden.  

Papier en inkt
Er wordt uitsluitend minder milieubelastend papier ingekocht. Maar wij gaan verder. Daar waar mogelijk dringen wij het papierverbruik terug zodat er niet overbodig geprint wordt en indien er wordt geprint dan dubbelzijdig.

Bouwmaterialen
Bij nieuw- en verbouw wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Een voorbeeld hiervan is ons speelkasteel dat gebouwd is van fsc hardhout. 

Oplaadpaal
Ook vindt u bij ons maar liefst 10 oplaadpalen voor uw elektrische auto.   

Lokaal
Wij werken veel samen met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze menukaart voornamelijk producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook heerlijk vers!


Hier vindt u onze 

Wilt u meer informatie over het Green Key keurmerk kijk dan op www.greenkey.nl